Nyheter Hästar Tjänster

Hästar på landet
En häst i en sund, naturlig miljö är en frisk och glad häst

 

 

Start Uppåt Nyheter Hästar Tjänster

Gästbok

Famous (1)                     
Född 1987, 161 cm                     
uppfödare Lars-Bertil Andersson

Famous har fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna våren 2010.

Famous är ett sto med prestationsstam. Fadern Trombon är efter en av Sveriges absolut bästa avelshingstar genom tiderna, Utrillo. Trombon var en maskulin, harmonisk hingst av utmärkt brukstyp med lediga, vägvinnande rörelser. För sin hoppning belönades han med en åtta. Hans mor Lanita var ett diplomsto som tävlade framgångsrikt i svår hoppning. Hon blev även mor till Chatell som är placerad i svår dressyr.
Hartung lånades från Tyskland och producerade hingstar som Anart 583 (internationell hoppning med Peter Eriksson), Bayard 607(msv hoppning och dressyr), Wartung 630 och Bamtung 644 (msv hoppning). Hartung är även morfar till Artist (e Strauss (Hertigen-Utrillo)), som också tävlades i svår hoppning av Peter Eriksson.
Helmuth blev far till godkända hingstarna Maginfique 409 och Raimondo 404. Han lämnande efter sig 23 stambokförda ston. En avkomma tävlar svår dressyr.
Heristal blev far till inte mindre än 17 godkända söner varav Jarramas, Herzog, Pilar och Herrscher lämnat mest spår efter sig. Herrscher sattes in i holsteineraveln som förädlare, Pilar är far till dressyrhästarna Fox och Piccolo som deltagit i VM och OS. Herzog är far till Marzog som tävlades så framgångsrikt i dressyr för  Danmark.
En syster till Filippa, Fia e Urbino, elitpremierades 2004 tack vare sina avkommor. Sonen Satir e Stanford har tävlat svår hoppning, helsystern Fiesta msv och helbrodern Stromboli LA dressyr. Marisk e Master tävlades i msv dressyr, Elton e Electro i msv hoppning. Därtill 2 avkommor e Kaliber i LA dressyr och med gångartsdiplom. 

    Utrillo Ernö
  Trombon (50) Anisett
  Lanita dipl Lansiär
Famous   Juanita dipl
  Hartung/trak  Ilmengrund
  Filippa Harfe e Altan
  Fatima III Helmuth e Boheme XX
    Fanny e Heristal/trak

Avkommor:

-92 Magistrat e Magi
-95 Farkita e Swft
-97 Fawör e Walör , La hoppning
-99 Fagott e Chess
-06 Fakir av Näset e Qualle
-09 resorberat e Lezard
-10 ? e Rathenow

 

 

Famous

Nedan Fawör, div II, 2005

Nedan Fakir av Näset som föl och ettåring

 

 

 

 

 

Start ] Uppåt ]

Skicka e-post till design@equistrian.net med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 29 augusti 2011